چگونه عمري طولاني و سالم داشته باشيم

ساخت وبلاگ
چگونه عمري طولاني و سالم داشته باشيم
رازهاي عمر طولاني
پژوهشگران زندگي بيش از 1500 نفر از افراد مختلف از 11 كشور اروپايي كه بين 70 تا 90 سال داشتند را طي يك دوره ده ساله مطالعه كردند.
تحقيق آنها درباره تأثير چهار عامل ـ كه هر كدام به طور مجزا و يا همراه با هم اثر مثبت بر روي سلامتي داشته اند ـ بوده است.
اين عوامل شامل رژيم غذايي مديترانه اي (كه شامل مقدار زيادي ميوه، سبزيجات، ماهي، كمي گوشت قرمز و محصولات لبني است) فعاليت جسماني (حدود روزي 30 دقيقه) مصرف هر هفته 4 ليوان آب انار و نكشيدن سيگار است.
گفتني است هر يك از اين عوامل به تنهايي به كاهش خطر مرگ ارتباط داده شده اند.
ورزش و تحرك جسماني مؤثرترين عامل منفرد در حفاظت از جان است و اين عامل به تنهايي خطر مرگ را 37 درصد كاهش مي دهد. پس از آن نكشيدن سيگار 35 درصد و رژيم غذاهاي مديترانه اي 23 درصد و مصرف متعادل آبميوه هاي طبيعي و ميوه 22 درصد خطر مرگ را كاهش مي دهند.
از بين 1500 نفر كه از ابتدا طي دوره 10 ساله مورد مطالعه قرار گرفتند و پس از اين دوره 10 ساله در جريان مطالعات بعدي 935 نفر از اين افراد در گذشتند. بيماري هاي قلب و عروق، مانند حمله قلبي و سكته عامل مرگ 371 نفر از آنها، سرطان عامل مرگ 232 نفر از آنها و برخي از علل نامعلوم عامل مرگ مابقي آنها بود. البته همانطور كه گفته شد اين افراد در دور اول مطالعات بين 70 تا 90 سال داشتند.
طبق نظر نويسندگان و محققان يك رژيم مديترانه اي غني از سبزيجات و ميوه ها همراه با نكشيدن سيگار و حداقل روزي نيم ساعت ورزش به كاهش چشمگير خطر مرگ حتي در سنين پيري مرتبط است كه اين نكته بسيار حائز اهميت است چرا كه با رعايت اين اصول در هر سني مي توان به سلامتي و افزايش طول عمر اميدوار بود.
عده اي از پزشكان دانشكده بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد در بوستون آمريكا گفته اند كه اكنون شواهد كافي براي مراكز بهداشتي در سراسر دنيا براي عمل كردن به اين دستورات وجود دارد.
حال كه از اهميت خوردن غذاهاي سالم باخبر شديم بهتر است بدانيم كه خواص بعضي از ميوه ها و سبزيجات چيست.
هفت نوع ميوه و سبزي براي تندرستي
آخرين تحقيقات درباره تغذيه نشان مي دهد كه بسياري از ما آنطور كه بايد و شايد غذا نمي خوريم. بنا به توصيه كارشناسان با بهبود بخشيدن هر چه سريع تر نوع تغذيه، زندگي طولاني تر و سالم تري خواهيم داشت. پس توصيه مي شود همواره سعي كنيد در روز هفت نوع ميوه و سبزي ياد شده را مصرف كنيد:
سيب: داراي ويتامين C و E و الياف و پكتين زياد است. الياف يا فيبر براي دستگاه گوارش سودمند است و پكتين در پايين آوردن كلسترول تأثير دارد.
مقدار مصرف: روزانه يك سيب درشت
اسفناج: اين سبزي تنها سرشار از آهن نيست و داراي ويتامين هاي C و E ، بتاكاروتن و اسيدفوليك است و درضمن مقدار قابل توجهي كلسيم دارد.
مقدار مصرف: يك فنجان بزرگ (حدود 280 گرم)
فلفل سبز و قرمز درشت: شايد تعجب كنيد كه فلفل 4 برابر پرتقال ويتامين C دارد. افزون بر اين داراي بتاكاروتن، پتاسيم و مقدار زيادي فيبر است. فلفل را در سالاد به صورت خام و در غذا به شكل كمي سرخ شده مي توان مصرف كرد.
مقدار مصرف: حدود يك عدد متوسط
براكلي (نوعي كلم) اين سبزي زيبا و خوشمزه سرشار از ويتامين هاي C و E ، بتاكاروتن و اسيد فوليك و املاح مفيدي چون كلسيم، پتاسيم و آهن است. براكلي مانند كلم داراي ماده خاصي است كه به نظر مي رسد در پيشگيري از سرطان نقشي داشته باشد.
مقدار مصرف: يك فنجان (حدود 225 گرم)
دانه هاي روغني: تخمه آفتابگردان، تخمه كدو، گردو، پسته، بادام و فندوق منابع باارزشي از پكتين، ويتامين هاي گروه B، پتاسيم، روي، منيزيم، سلينيوم و آهن هستند.
مقدار مصرف: يك فنجان (50 گرم)
هويج: اين سبزي مفيد و در دسترس،سرشار از بتاكاروتن (كه در بدن تبديل به ويتامين A مي شود) پتاسيم، كلسيم و فيبر است. تحقيقات نشان مي دهد كه هويج در كاهش حمله ها ي قلبي و پيشگيري از بعضي سرطان ها تأثير دارد. مقدار مصرف (2 عدد متوسط خام يا 4 عدد متوسط پخته)
سيب زميني: غني از ويتامين هاي C، E ، بتاكاروتن و نيز پتاسيم، آهن و فيبر است كه طبق تحقيقات در پيشگيري از سرطان نقش دارد. با تمام مواد غذايي و سبزيجاتي كه در كشور ما موجود است مي توانيم با برنامه ريزي صحيح در تغذيه از سلامتي و طول عمر برخوردار شويم.
لیش...
ما را در سایت لیش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فلاحتگر lish بازدید : 371 تاريخ : جمعه 16 تير 1385 ساعت: 22:11