آبله مرغان

ساخت وبلاگ

آبله مرغان بوسیله ی ویروس تبخال به نام وارسیلازوستر ایجاد می شود. این عارضه در کودکان خردسال شیوع بیشتری دارد، اگر چه بزرگسالانی که در کودکی به آبله مرغان دچار نشده اند نیز مستعد به این بیماری هستند. بثورات جلدی 14 تا 21 روز بعد از تماس ظاهر می شوند. کودکان دیگری در خانواده یا جامعه که مبتلا به آبله مرغان باشند، اغلب وجود دارند. برخی از کودکان آبله مرغان را از بزرگسالان مبتلا به زونا (هرپس زوستر) که توسط همان ویروس ایجاد می شوند، گرفته اند. 1 تا 3 روز قبل از ظهور تاولها معمولاً تب و درد وجود دارد. بروز تاولها عمدتاً از صورت و تنه شروع می شود. این تاولها خارش زیادی دارند و ظرف 2 تا 5 روز رویه می بندند و در این هنگام تعداد بیشتری از این ضایعات در بازوها و پاها ایجاد می شوند. اگر این تاولها عفونی شوند، ممکن است بعد از بهبودی اثر زخم فرو رفته ای باقی گذارند. این ضایعات معمولاً در بالغان خارش کمتری ایجاد می کنند ولی تب و علائم جسمانی معمولاً شدیدتر از کودکان است.
یک بار ابتلا به آبله مرغان برای تمام عمر ایمنی می دهد. ویروس وارسیلا مانند ویروس تبخال ساده بعد از عفونت اولیه عقب نشینی می کند و در عقده های عصبی جایگزین می شود. در صورتی که بعداً دوباره ظاهر شود به صورت زونا (هرپس زوستر) خواهد بود.
درمان: تب را می توان با استامینوفن (به کودکان آسپرین ندهید) درمان کرد. خارش را با آنتی هیستامین (آکتیفذ، دیفن هیدرامین، برم فنیرآمین و داروهای مشابه) درمان کنید. در صورت شدید بودن خارش، وان آب ولرم حاوی پودر آرد جو دو سر( مثل آوینوبث) تسکین دهنده است. بزرگسالان با آسیکلوویر خوراکی درمان می شوند. برای ایمنی علیه آبله مرغان در حال حاضر واکسن هایی ارائه شده است. از پزشک نظر خواهی کنید. لیش...
ما را در سایت لیش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فلاحتگر lish بازدید : 458 تاريخ : چهارشنبه 10 اسفند 1384 ساعت: 21:20